rtanj rikalo 8849

Миодраг Павловић: „Дивно чудо“

 

Овде око Ртња

Обичаји древни

Куљају као дивље цвеће

Док се са римског града

Скидају наслаге хумуса

 И Дионис излази

Да новом свету

Окрене леђа.

Придобијте га

Нек овде буде раскош

Панађур

Нека се сјате весељаци

Коледари

Власи

Коњаници трачки

Поштоваоци Кибеле

Направите нешто да се памти.

 

НОВА ИЗДАЊА

У ПРОДАЈИ

 

- БИБЛИОТЕКА -

 
 starine
Цена: 600,00
 
Hronika sela Mali Izvor
Цена: 1.000,00
 
Tradicionalna kultura Vlaha
Цена: 1.000,00
 
Контакт особа:
Селимирка Августин
030/463-390

pesnice naroda mog     На Окружној смотри рецитатора ''Песниче народа мог'', која је одржана у Књажевцу 15. априла 2021. године, такмичари из општине  Бољевац постигли су запажене резултате. 

     Марко Јовановић из Бољевца освојио је 3. место у категорији такмичара млађег узраста, говорећи песму Љубивоја Ршумовића: ''Досадно ми је'' (ментор: Иванка Милановић), док је Милица Гергић из Сумраковца освојила 2. место у категорији средњег узраста, казујући песму Данијеле Квас: ''Није то ништа'' (ментор: Марина Тачић). 

 
     Ове године Бољевац није имао своје представнике у категорији старијег узраста.
     Честитамо рецитаторима и менторима.

takmicenje     Општинско такмичење рецитатора је, због епидемијске ситуације и противепидемијских мера, одржано у другачијем формату. Рецитатори нису наступали уживо, већ је комисија оценила рецитаторе на основу достављених видео снимака такмичара. Комисију су чиниле професорке српског језика и књижевности: Наташа Опачић, Марина Тачић и Верица Милошевић. 

Опширније...

20200130 093320     У складу са епидемијским мерама Владе РС, такмичење рецитатора ''Песниче народа мог 2021'' биће одржано у другачијој форми и то на свим нивоима такмичења. Такмичари неће наступати уживо већ ће комисија оцењивати рецитаторе на основу достављених видео снимака.

     Комисија Општинске смотре у Бољевцу рангираће такмичаре 8. априла 2021. од 18 сати у сали Културно-образовног центра Бољевац. 

     Уз пријаву и  видео снимак на којем је забележено казивање стихова, такмичари достављају и сагласност родитеља у вези са коришћењем видео снимака.

     Додатне информациje путем електринске поште: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

pesnice     Општинско такмичење рецитатора ''Песниче народа мог'' биће одржано 1. априла 2021. године у сали Културно-образовног центра Бољевац са почетком од 18 сати.
     Такмичење се обавља у три категорије: млађи, средњи и старији узраст. Троје првопласираних из сваке категорије стиче право учешћа на Окружној смотри.
     Свака школа може пријавити највише пет такмичара у свакој категорији, а рок за ријаву такмичара је 22. март.
     Пријављивање: лично, телефоном (030/463-737) или на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

20200130 093320Општинска смотра рецитатора ''Песниче народа мог'' биће организована 26. марта 2020. године у Културно-образовном центару Бољевац. 

Такмичење рецитатора се обавља у три категотије:млађи узраст, средњи узраст и старији узраст.

Школа може пријавити највише пет такмичара у свакој категорији.

Пријаве се достављају Културно-образовном центру: лично, електронском поштом на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.факсом на број: 463-737. Пријава треба да садржи: име и презиме рецитатора, разред, име и пезиме педагога, назив песме и име аутора. Рок за достављање пријава је 19. март 2020. године.

12345     На Окружној смотри рецитатора ''Песниче народа мог, која је одржана у Књажевцу 25. априла, надметали су се рецитатори из Бољевца, Зајечара, Књажевца и Сокобање.

     Запажен успех остварили су бољевачки рецитатори који су освојили чак четири награде. У категорији средњег узраста прво место освојила је Сабрина Беркењечевић из Сумраковца, док су друго место поделили Страхиња Радојковић из Бољевца и Урош Радић из Сумраковца. Софија Глишић из Бољевца заузела је друго место у категорији старијег узраста.

     Поред Сабрине Беркењечевић, Зајечарски округ ће на Републичкој смотри у Ваљеву представљати и: Стефан Вугринец из Зајечара у категорији старијег узраста и Лара Жикић из Зајечара у категорији млађег узраста.

      Културно-образовни центар Бољевац честита свим такмичарима, а победницима жели пуно среће у Ваљеву.

Вакцинисање

baner

logo 4

''Градови у фокусу''

782420
Овог месеца8453

123455

film baner

 

facebook 

instagram

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

boljevac grb

 Општина Бољевац

Aуторска права

© 2021 Културно-образовни центар, Бољевац. Сва права задржана.
Joomla! је слободан софтвер објављен под GNU General Public License.